Skip to main content

Політика конфіденційності

Дата набрання чинності: 1 липня 2019 року

Компанія «McKinsey & Company» та її дочірні підприємства й афілійовані особи (далі разом — «McKinsey», «нас» або «ми») розуміють, що конфіденційність Ваших даних важлива для Вас. Ми зобов’язуємось поважати Вашу конфіденційність і захищати Ваші персональні дані, які є будь-якою інформацією, яка може ідентифікувати Вас, як окрему особу (далі разом — «Веб-сайти»). Ця Політика конфіденційності описує те, як ми обробляємо та захищаємо Ваші персональні дані у зв’язку з бізнес-діяльністю компанії McKinsey, наприклад, конференції та події, надання послуг клієнтам, а також на веб-сайтах, у програмах та повідомленнях, які містять посилання на цю Політику конфіденційності (спільно – «Веб-сайти»), як розпорядник персональних даних. Перегляньте наші Умови використання для отримання додаткової інформації про наші загальні онлайн-умови та правила.

Інформація, яку ми збираємо

Компанія «McKinsey» збирає персональні дані у ході своєї господарської діяльності, зокрема у зв’язку з деякими послугами, надаваними клієнтам. Ми також збираємо персональні дані на певних ділянках Веб-сайтів, коли Ви реєструєтеся або подаєте заяву на роботу через рекрутинговий портал McKinsey (McKinsey Recruitment Portal), створюєте профіль користувача, реєструєтесь для отримання інформаційних бюлетенів та повідомлень від компанії «McKinsey», берете участь у наших заходах для випускників на веб-сайті центру випускників (Alumni Center Website), підписуєтеся на конференції та заходи та/або берете участь у публічних публікаціях користувачів (таких як інформаційні дошки, дискусійні форуми та опитування). Ми збираємо різні персональні дані. Це можуть бути дані, які ви надаєте, наприклад, Ваше ім’я, поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону, номер факсу та біографічні дані, необхідні для подання заяви на роботу. Ми також маємо право автоматично збирати інформацію про пристрої, які Ви використовуєте для взаємодії з нашими Веб-сайтами. Серед інформації, яку ми автоматично збираємо, може бути IP-адреса, ідентифікатор пристрою, веб-браузер та інформація про перегляд, зібрана за допомогою файлів cookie, веб-маяків, пікселів, пустих gif-зображень та інших подібних технологій (далі разом — «Файли cookie та інші технології відстеження») на наших Веб-сайтах. Ми також можемо автоматично збирати інформацію про те, як Ви використовуєте Веб-сайти, наприклад, те, що Ви шукали та переглядали на Веб-сайтах. Інформація, яку ми збираємо автоматично, буде пов’язана з будь-якими наданими Вами персональними даними.

Компанія «McKinsey» також може отримувати Ваші персональні дані у третіх осіб, як-от брокери або агрегатори даних, під час своєї комерційної діяльності, зокрема у зв’язку з деякими послугами, надаваними клієнтам. Ми можемо об’єднувати ці дані з інформацією, яку ми маємо про Вас, або використовувати їх окремо для порівняльного аналізу та аналізу даних (наприклад, аналіз методів підбору персоналу в галузі, виявлення прикладів шахрайства у зв’язку з фінансовими операціями, відвідуваність у роздрібних мережах). Ми завжди перевіряємо, щоб третя особа заздалегідь повідомила Вас про використання цих даних нею та компанією «McKinsey».

Використання інформації

Компанія «McKinsey» використовує Ваші персональні дані для виконання Ваших запитів щодо отримання інформації, обробки Ваших запитів щодо участі в конференціях та подіях, персоналізації контенту, який Ви переглядаєте або отримуєте на Веб-сайтах, оцінки та вдосконалення наших послуг, розповсюдження інформаційних бюлетенів та повідомлень, працевлаштування та оцінки кандидатів на роботу, аналізу ефективності та функціонування Веб-сайтів, публікації Ваших листів або коментарів до редакції, запобігання шахрайству, забезпечення дотримання наших умов користування, виконання всіх застосовних законів і зобов’язань із корпоративної звітності, виконання угод компанії «McKinsey», а також для інших цілей, які Ви можете визначати. У деяких ситуаціях збір персональних даних може знадобитися для роботи Веб-сайтів, або ми можемо використовувати їх у ході нашої діяльності, зокрема у зв’язку з деякими послугами, надаваними клієнтам, наприклад, для надання певних послуг або продуктів, як-от наші продукти порівняльного аналізу. Ми можемо об’єднувати та (або) аналізувати персональні дані, щоб оцінювати та пропонувати вміст й послуги, які є найбільш актуальними для Вас. Ми маємо право зберігати будь-які Ваші персональні дані та використовувати їх для зв’язку з Вами.

Компанія «McKinsey» та її постачальники послуг мають право використовувати основні та сторонні Файли cookie та інші технології відстеження, зокрема веб-маяки, щоб керувати нашими Веб-сайтами та сервісами, а також збирати аналітичні матеріали про те, як В їх використовуєте. Компанія «McKinsey» та її постачальники послуг можуть збирати інформацію про те, чи ви відкриваєте або натискаєте будь-які посилання в повідомленнях про інформацію, дослідження або події, які ми надсилаємо Вам. Надана в рамках цієї Політики конфіденційності інформація про файли cookie також застосовується й до інших технологій відстеження. Див. нашу Політику щодо файлів cookie для отримання докладної інформації про використання нами Файлів cookie та Інших технологій відстеження. Наші Веб-сайти не відстежують Вас шляхом збору персональних даних про Ваші дії в Інтернеті в динаміці та через сторонні веб-сайти або онлайн-сервіси. Відповідно, ми не змінюємо наші методи збору та використання даних у відповідь на надходження сигналу «не відстежувати» від веб-браузерів.

Використання інформації, зібраної через мобільні пристрої

У зв’язку з нашими мобільними додатками, компанія «McKinsey» має право залучати сторонніх постачальників послуг для аналізу дій користувачів, щоб виправляти помилки, контролювати використання та підвищувати продуктивність мобільних додатків. Наприклад, компанія «McKinsey» отримує звіти про загальне використання та перегляд веб-сторінок наших мобільних додатків, зокрема інформацію про тип використовуваного пристрою, переглянуті статті та інші події, що відбуваються в наших додатках. Компанія «McKinsey» також отримує звіти про певні помилки, що виникають у мобільних додатках.

До того ж, наш додаток «McKinsey Insights» пропонує персоналізований перелік рекомендацій (який називається «Insights for you»), спрямовуючи Вас до контенту компанії «McKinsey», який, на нашу думку, буде цікавим для Вас. Рекомендації ґрунтуються виключно на тому, що Ви переглядати в додатку Insights. Унікальний ідентифікатор користувача, який генерується додатком, допомагає налаштувати додаток відповідно до Ваших уподобань і відслідковувати статті, які Ви читаєте в додатку. Ми не повідомляємо історію ваших переглядів чи вподобань іншим користувачам або третім особам (наприклад, особам або організаціям, які не є афілійованими компаніями або сторонніми постачальниками послуг McKinsey).

Правові підстави на яких ми обробляємо Ваші персональні дані

Обробка Ваших персональних даних для вищезазначених цілей ґрунтується:

  • частково на нашій законній зацікавленості у сприянні та захисті компанії «McKinsey», побудові та підтримці відносин, підборі персоналу та наданні наших послуг;
  • частково на вашій згоді, наприклад, якщо ви створюєте профіль користувача або реєструєтеся для отримання наших інформаційних бюлетенів або сповіщень, або у комерційних цілях, які допомагають виконувати такі веб-операції, як аналіз та підвищення якості вашого досвіду на наших веб-сайтах;
  • частково на дотриманні вимог законодавства, коли певна інформація необхідна для виконання наших правових або нормативних зобов’язань.

Одержувачі даних і міжнародна передача даних

Персональні дані, зібрані в ході діяльності компанії «McKinsey», зокрема у зв’язку з деякими послугами, надаваними клієнтам, а також на Веб-сайтах можуть час від часу передаватися до дочірніх компаній та афілійованих осіб McKinsey та їхньому персоналу, що працює в нашій глобальній організації, а також нашим стороннім постачальникам послуг, розташованим по всьому світу, зокрема в країнах, де місцеве законодавство може надати Вам менше прав, аніж у Вашій власній країні. До того ж, компанія «McKinsey» та наші сторонні постачальники послуг можуть переглядати наші Веб-сайти, а також вони можуть розміщуватись у будь-якій країні світу. Ми ввели в дію правові механізми, спрямовані на забезпечення належного захисту Ваших персональних даних, які обробляють дочірні підприємства та афілійовані особи компанії «McKinsey», а також її сторонні постачальники послуг, зокрема під час передачі Ваших персональних даних до країн, відмінних від тієї, в якій Ви проживаєте. Якщо Ви хочете отримати додаткову інформацію про ці правові механізми, які можуть включати стандартні договірні положення ЄС, будь ласка, зв’яжіться з нами за вказаною нижче адресою. Якщо Ви використовуєте будь-який Веб-сайт і надаєте їм інформацію, Ви добровільно погоджуєтеся з міжнародною передачею та розміщенням такої інформації.

Компанія «McKinsey» не буде навмисно розкривати або передавати (та вживатиме розумних кроків, щоб запобігти несанкціонованому або випадковому розкриттю) Ваші персональні дані третім особам без Вашої згоди чи в інших випадках, дозволених законодавством, чи то для власних маркетингових цілей третіх осіб чи в інших випадках, крім зазначеного нижче. Компанія «McKinsey» має право надавати доступ до Ваших персональних даних стороннім постачальникам послуг, яких наймає компанія «McKinsey», для надання послуг, пов’язаних із Веб-сайтами, а також у зв’язку з комерційною діяльністю компанії «McKinsey», зокрема у зв’язку з деякими послугами, надаваними клієнтам, у спосіб, узгоджений у наших угодах про обслуговування клієнтів. Ми застосовуємо процеси, спрямовані на те, щоб будь-яка обробка персональних даних сторонніми постачальниками послуг відповідала цій Політиці конфіденційності та забезпечувала конфіденційність, доступність і цілісність Ваших персональних даних.

Ми також маємо право передавати Ваші персональні дані стороннім постачальникам послуг, які надають нам послуги та діють від нашого імені, щоб взаємодіяти з Вами, в тому числі, наприклад, для обробки матеріалів для працевлаштування, проведення опитувань чи конкурсів, або спілкування з Вами.

До того ж, ми маємо право розкривати інформацію про Вас:

  • якщо ми зобов’язані зробити це за законом або постановою суду;
  • правоохоронним або іншим державним органам;
  • якщо ми вважаємо, що розкриття інформації є необхідним або доречним для запобігання фізичної шкоди чи фінансових втрат, або у зв’язку з розслідуванням ймовірних або фактичних незаконних дій;
  • якщо розкриття необхідне для захисту життя особи;
  • для забезпечення дотримання наших Умов користування;
  • для захисту нашого майна, служб та законних прав;
  • для запобігання шахрайству проти компанії «McKinsey», наших дочірніх підприємств, афілійованих осіб та/або ділових партнерів;
  • для підтримки функції аудиту, дотримання нормативно-правових вимог та корпоративного управління;
  • для дотримання будь-якого та всіх застосовних законів.

До того ж, ми можемо розкривати або передавати Ваші персональні дані у випадку реорганізації, злиття, продажу, створення спільного підприємства, відступлення чи іншої передачі або відчуження всіх або будь-якої частини нашої компанії.

Форуми користувачів

Слід пам’ятати, що щоразу, коли Ви публічно розкриваєте інформацію в Інтернеті, цю інформацію можуть збирати та використовувати інші користувачі. Компанія «McKinsey» не несе відповідальність за будь-які дії чи політику будь-яких третіх осіб, які збирають інформацію, яку користувачі відкрито публікують у форумах на Веб-сайтах.

Посилання на сторонні веб-сайти

Компанія «McKinsey» має право надавати посилання на сторонні веб-сайти або інформацію як послугу своїм користувачам. Якщо Ви користуєтеся цими посиланнями, Ви залишите Веб-сайти. Такі посилання не є схваленням, спонсорською підтримкою або рекомендацією третьої особи, стороннього веб-сайту або інформації, що міститься в ньому, з боку компанії «McKinsey», тому компанія «McKinsey» не несе відповідальність за їхнє використання Вами. Таке використання регулюється умовами використання та політикою конфіденційності, що застосовуються до цих веб-сайтів.

Соціальні мережі

Веб-сайти можуть дозволяти Вам входити до Ваших облікових записів соціальних мереж або пов’язувати їх із компанією «McKinsey», в тому числі, окрім іншого, з Twitter, LinkedIn, Facebook та YouTube. Веб-сайти також можуть дозволяти Вам входити до облікового запису McKinsey за допомогою певних даних облікового запису соціальної мережі.

Якщо Ви пов’язуєте Ваш обліковий запис соціальної мережі з McKinsey або входите до облікового запису McKinsey за допомогою даних облікового запису соціальної мережі, Ви даєте нам дозвіл на доступ до інформації, яку Ви зробили доступною у Вашому загальнодоступному профілі соціальної мережі. Інформація, що є доступною у Вашому загальнодоступному профілі, залежить від соціальної мережі та Ваших налаштувань. Вона може включати Вашу адресу електронної пошти, справжнє ім’я, зображення профілю, стать та місцезнаходження. Ми використовуємо інформацію, яку ми отримуємо з Вашого облікового запису соціальної мережі, відповідно до умов соціальної мережі та цієї Політики конфіденційності. Див. налаштування конфіденційності Вашого облікового запису в соціальних мережах для отримання інформації про те, які дані отримує компанія «McKinsey» та інші пов’язані програми, а також щоб керувати даними, які надаються через Ваш обліковий запис, включно з інформацією про Вашу діяльність на наших Веб-сайтах.

Якщо Ви бажаєте відключити обліковий запис соціальної мережі від нас, зверніться до налаштувань облікового запису соціальної мережі та її постачальника.

Безпека

Компанія «McKinsey» впровадила загальноприйняті стандарти технічної та експлуатаційної безпеки для захисту персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Тільки уповноважені співробітники компанії «McKinsey» і сторонні постачальники послуг отримують доступ до персональних даних. Ці співробітники та постачальники послуг зобов’язані розглядати цю інформацію як конфіденційну. Незважаючи на ці заходи безпеки, компанія «McKinsey» не може гарантувати, що неуповноважені особи не отримають доступу до Ваших персональних даних.

Зберігання даних

Компанія «McKinsey» зберігає персональні дані, якщо це необхідно, протягом тривалості відповідних ділових стосунків. Ми також маємо право зберігати персональні дані довше, ніж тривалість ділових відносин. Ми повинні зберігати їх, щоб захистити себе від законних претензій; використовувати їх для аналізу чи історичного обліку; дотримуватись нашої політики щодо управління інформацією. Якщо Ви попросите нас видалити Ваші персональні дані, компанія «McKinsey» зробить належні спроби, щоб видалити всю інформацію в повному обсязі. Щодо запитів на доступ, виправлення чи видалення, див. розділ «Ваші права» цієї Політики конфіденційності.

Діти

Веб-сайти не призначені для дітей у віці до 13 років, тому компанія «McKinsey» навмисно не збирає та не зберігає персональні дані про осіб цього віку.

Рекрутинговий портал/програма/веб-сайт центру випускників McKinsey

За допомогою рекрутингового порталу McKinsey Ви можете подати заяву на посаду в компанії «McKinsey» або зареєструватися в рекрутинговій програмі McKinsey, в межах якої Ви можете отримувати повідомлення про будь-які потенційні вакансії або інші подібні можливості, які можуть бути цікавими. У Повідомленні про конфіденційність даних під час працевлаштування докладно описано, як компанія «McKinsey» та наші дочірні підприємства та афілійовані особи обробляють та захищають персональні дані, які ми збираємо у зв’язку з процесом працевлаштування.

Якщо Ви колишній співробітник компанії «McKinsey», Ви можете мати право на участь у нашій програмі випускників та мати доступ до веб-сайту центру випускників. Веб-сайт центру випускників доступний лише поточним та колишнім співробітникам компанії «McKinsey», а відповідні умови вказані на веб-сайті центру випускників.

Ваші права

Якщо це передбачено застосовним законодавством, Ви можете мати право запросити доступ до персональних даних, які ми отримали про Вас, для їх перегляду, зміни або видалення. Ви також можете мати право запросити копію персональних даних, які ми отримали про Вас, а також виправити будь-які неточності у них. За певних обставин Ви також можете вимагати, щоб ми припинили обробку Ваших персональних даних.

Якщо Ви хочете зробити запит на доступ, перегляд або виправлення персональних даних, які ми отримали про Вас, або дізнатись, як ми обробляємо Ваші персональні дані, будь ласка, зв’яжіться з нами за адресою datasubjectrights@mckinsey.com. Щоб захистити конфіденційність Ваших даних і забезпечити їхню безпеку, ми будемо вживати розумних заходів для перевірки Вашої особи, наприклад вимагатимемо надати посвідчення особи, перед наданням Вам доступу до Ваших персональних даних. Ми докладемо розумних зусиль для оперативного розслідування, виконання або іншого реагування на Ваші запити, якщо це може бути необхідним відповідно до чинного законодавства. Різні закони забороняють нам надавати доступ до Ваших персональних даних або іншим чином повністю виконувати Ваш запит (залежно від обставин), наприклад, коли надання Вашої інформації може розкрити особу іншої людини. Ми залишаємо за собою право стягувати відповідну плату за виконання Вашого запиту, якщо це передбачено відповідним законодавством, та/або відмовити у виконанні Вашого запиту, якщо він може бути явно необґрунтованим, надмірним або іншим чином невиправданим відповідно до чинного законодавства.

До того ж, якщо це передбачено місцевим законодавством, Ви можете мати право подати скаргу до компетентного органу із захисту даних.

Відписатися

Якщо Ви зареєструвалися на отримання розсилки або сповіщень компанії «McKinsey», або Ви отримуєте запрошення взяти участь в опитуванні або події компанії «McKinsey», проте ви не бажаєте отримувати електронні повідомлення від нас, тоді перегляньте налаштування повідомлень у своєму профілі на mckinsey.com, дотримуйтесь інструкцій на сторінці Веб-сайту, на якому Ви надали таку інформацію, підписалися або зареєструвалися, або напишіть за адресою unsubscribes@mckinsey.com, щоб відписатися від усіх повідомлень компанії «McKinsey».

Ви також маєте право відмовитись від отримання розсилки або скасувати будь-яку реєстрацію на будь-якому Веб-сайті. Для цього дотримуйтесь інструкцій на сторінці Веб-сайту, на якій Ви надали цю інформацію, підписались чи зареєструвались, або зв’яжіться з нами за адресою, вказаною в нижній частині цієї Політики конфіденційності.

Ваші права на конфіденційність у штаті Каліфорнія

Відповідно до розділу 1798.83(c)(2) Цивільного кодексу штату Каліфорнія компанія «McKinsey» не має права надавати Ваші персональні дані третім особам для прямого маркетингу третіх осіб.

Якщо Ви живете в Каліфорнії, Вам ще не виповнилось 18 років і Ви є зареєстрованим користувачем будь-якого Веб-сайту, на якому розміщена ця Політика конфіденційності, відповідно до розділу 22581 Ділового та професійного кодексу штату Каліфорнія Ви маєте право вимагати видалення контенту чи інформації, яку Ви публічно опублікували. Щоб зробити такий запит, надішліть електронний лист із докладним описом конкретного контенту чи інформації за адресою privacy@mckinsey.com. Зверніть увагу, що такий запит не гарантує повного або комплексного видалення контенту чи інформації, яку Ви розмістили. Це може бути у випадку, коли закон не вимагає або не дозволяє видаляти їх, навіть за запитом.

Згода. Внесення змін до Політики конфіденційності

Якщо Ви використовуєте Веб-сайти, Ви погоджуєтеся з тим, що ми збиратимемо, використовуватимемо та зберігатимемо Ваші персональні дані, як це описано в цій Політиці конфіденційності та інших розділах Веб-сайтів. Ми залишаємо за собою право час від часу вносити зміни до цієї Політики конфіденційності. Ми попередимо Вас про будь-які подібні зміни шляхом оновлення цієї Політики конфіденційності. Якщо ми внесемо суттєві зміни до цієї Політики конфіденційності, які розширюють наші права щодо використання персональних даних, які ми вже отримали від Вас, ми отримаємо Вашу згоду або за Вашою зареєстрованою електронною поштою, або шляхом розміщення інформації про зміни на наших Веб-сайтах.

Зв’язатися з нами

Якщо у Вас виникли питання щодо Політики конфіденційності або якщо Ви хочете поспілкуватися з нашим офіцером з захисту даних ЄС або Командою конфіденційності даних, зв'яжіться з нами за адресою:

McKinsey & Company
Legal Department
711 Third Avenue
New York, NY 10017 (США)
212-446-7000
privacy@mckinsey.com